Vraag

>

December 3, 2010

Vandaag een ander blogje dan normaal. Ik wil jullie namelijk wat vragen, dat ga ik aan het einde van deze post doen.

De kwestie is dat ik vanmiddag een deprimerend gesprek met een buurtbewoner heb gehad. Hij vertelde mij dat hij het koud krijgt nu er zoveel buurtbewoners de wijk hebben verlaten. Niet alleen van het idee, hij kreeg het ook letterlijk koud. Doordat de meeste mensen uit zijn blok weg zijn gegaan en hun huizen leegstaan, wordt er rondom zijn huis veel minder gestookt. Als er minder rondom gestookt wordt, vervliegt de warmte heel snel. Die arme man stookt zich een ongeluk! De ellende houdt daar nog niet op. Door al zijn stoken ontstaat er namelijk ook condens in zijn huis, met vochtplekken tot gevolg. Denk aan een soort broeikas. Zo kan er ook schimmel ontstaan, wat schadelijk kan zin. Dat vind ik genoeg reden om een blog te schrijven, omdat ik vermoed dat meer mensen in de buurt hier last van zullen hebben, nu er zoveel panden leeg komen te staan. Een relevant onderwerp dus.

Nu wil ik aan jullie (buurtbewoners) het volgende vragen:

Hebben jullie hier ook last van? Hoe dan precies?

En als meer mensen hier last van hebben:

Zouden de plannenmakers er rekening mee gehouden hebben dat dit kan gebeuren? Valt er iets aan te doen?

Ik zou graag willen dat jullie reageren, wij zijn namelijk erg benieuwd naar jullie mening.

Zelf vertrek ik vandaag iets vroeger dan normaal van KijkRuimte, omdat ik snel moet stoken in mijn eigen huisje. Er worden in Leiden namelijk heftige sneeuwstormen verwacht…

Comments (4)

 

 1. Bernt says:

  Jullie buurvrouw (#32hs), die heeft echt een vreselijk ijskoud huis. Volgens mij omdat er inderdaad niet erg hard gestookt wordt links en rechts van haar.

  Die vochtplekken zijn volgens mij in bijna elk huis te vinden hier, maar dat was denk… ik de schuld van de hoge waterstand en vijvers in de kruipruimte. Dit vocht trekt bijzonder goed omhoog in de muren.

  Ikzelf heb dan weer minder last van de kou, alle deuren altijd dicht houden werkt heel erg goed.

  • Liesbeth says:

   Ha Bernt,

   Gelukkig dat jij er minder last van hebt, ik blijf het naar vinden voor de buurtbewoners.

 2. chris keulemans says:

  Ha Liesbeth,

  Logisch en waarschijnlijk toch niet voorzien probleem. Bij mij in de Jasmijnstraat valt het nog mee, maar bij anderen inderdaad niet.
  Misschien ook wel interessant om het aan te kaarten bij de nogal actieve huurdersvereniging: info@vdpekbuurt.nl
  Succes,
  Chris

Leave a Reply