URBANIAHOEVE

>

February 7, 2013

URBANIAHOEVE Social Design Lab voor Stadslandbouw. Samen met bewoners en locale initiatieven legt URBANIAHOEVE eetbare landschappen aan in de stedelijke openbare ruimte en vervangt delen van de bestaande groene infrastructuur (kijkgroen) door ecologisch en eetbaar groen. Met onze kleinschalige projecten dragen we bij aan de biodiversiteit, het verschonen van (vervuilde) stadsgronden en het vergroenen van de stad als geheel. We creëren nieuwe natuur in aansluiting op de Ecologische Hoofdstructuur en als uitbreiding daarvan. We richten ons daarbij op kennisproductie en educatie – over ecosystemen, het verschonen van stadsgronden, groenbemesters, de productie van schone grond – en de sociale structuren die nodig zijn voor stadslandbouw.

biodeb

URBANIAHOEVE, Social Design Lab for Urban Agriculture is kunstenaar Debra Solomon (oprichtster, stadslandbouw en voedsel-systeem infrastructuur) en kunsthistorica Mariska van den Berg (schrijver/onderzoeker bottom-up infrastructuur in de openbare ruimte), en historica Annet van Otterloo (producent en project coördinator bottom-up stadsvernieuwing).

Wij werken met betrokken en vaardig teamleden op projectlocaties. Foodscape Schilderswijk (Den Haag): Frank Hendrix (permacultuur), Helga Fischer (sociaal permacultuur). DemoTuinNoord (Amsterdam Noord) en Foodscape Wildeman (Amsterdam Nieuw West): Samantha Collins (sociaal permacultuur).

Klik hier voor meer info over het project FREE FOOD FOR ALL dat we samen met URBANIAHOEVE ontwikkelen.

Leave a Reply