Speel je mee?

>

March 5, 2012

[short English version below]

Uitnodiging

Voor haar project bij KijkRuimte heeft kunstenaar Wendela Hubrecht de voorkamer van KijkRuimte tijdelijk ingericht als winkel. Vervolgens heeft zij buurtbewoners uitgenodigd om hun vakantiefoto’s te ruilen tegen objecten uit de kamer. Wat is de waarde van vakantiefoto’s, of foto’s in het algemeen? Wat zou je willen ruilen of hoe makkelijk geef je een herinnering weg? En wat zeggen de meegenomen foto’s en objecten over de bewoners van Noord? Op basis van de gesprekken die ze voerde, de ingeleverde foto’s, de meegenomen objecten en het opgenomen filmmateriaal heeft Wendela een spel ontwikkeld waar een documentair portret van de wijk en haar bewoners onderdeel van is.

Op zaterdag 10 maart tussen 16.00 en 19.00 uur presenteert KijkRuimte het werk van Wendela. Enkele buurtbewoners zullen het spel gaan spelen. U bent van harte uitgenodigd om ook mee te spelen.

Voordat Wendela Hubrecht in 2009 haar opleiding ‘Beeld en Taal’ aan de Gerrit Rietveld voltooide, behaalde zij haar Masters Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hubrechts fotografische en filmische installaties borduren vaak voort op deze theoretische achtergrond. Zo studeerde ze af op het werk ’i’ll take your word for it’, een installatie met foto’s, film en geluid over het begrip ‘waarheid’, waarin de toeschouwer kan zien dat de waarheid niets meer is dan een beeld dat zich nooit helemaal prijsgeeft. Eerder fotografeerde Hubrecht voor Arnon Grunberg gezinnen op vakantie waarvan het resultaat te zien is in een tentoonstelling, vergezeld van een publicatie, die nog tot 18 maart 2012 te zien is bij het FOAM.

Na de presentatie is het werk van Wendela nog twee weken te zien bij KijkRuimte.

Klik hier voor meer info over Wendela en hier meer voor meer info over haar project.

Invite

A little while ago, artist Wendela Hubrecht converted the front room of the KijkRuimte into a shop. Neighbours were invited to trade their holiday photos for objects from the shop.

Wendela designed a game based on the people she met, the submitted photos and the objects people took from the shop.

On Saturday March the 10th between 16.00 and 19.00 hrs we will present the game at KijkRuimte, Van der Pekstraat 34, Amsterdam-North. You are kindly invited to come over and join in the play!

The entrance is free and after the presentation, the game will be playable at KijkRuimte for two more weeks.

Leave a Reply