Sneeuw!

>

December 17, 2010

Ik heb het gevoel dat het nu echt begonnen is. Het sneeuwt. Ook niet een beetje sneeuw, nee het sneeuwt hard.

Zelfs zo hard dat de NS ineens niet winterklaar blijkt te zijn, goh wat een verrassing. Daarnaast is er ook nog eens stevige verkeershinder.

Daar zit ik nu dan, ingesneeuwd in KijkRuimte. Ik moet toegeven dat de van der Pekstraat er prachtig uitziet. Er ligt een witte deken overheen. Gelijk krijg ik zin om sneeuwpoppen te maken en sneeuwballengevechten te  houden. Terwijl ik daar over zit te fantaseren schiet ik ook gelijk in de overlevingsmodus. Warme chocolademelk drinken, terwijl ik met een dekentje op de bank zit. Liefst met een speculaasje erbij. Echte winter taferelen dus. Plots word ik overvallen door de realiteit. Hoe kom ik naar huis bijvoorbeeld, de NS website ligt eruit en ik schiet in de stress. Ondertussen begint het harder te sneeuwen. Ik denk even verder en realiseer me dat er vandaag een meneer zou komen om mijn kachel te maken en de schoorsteen te vegen, dat zal dus ook nog even op zich laten wachten. Ik denk namelijk dat niemand zo gek zal zijn om met dit weer op een oud dak te gaan staan.

Waar het dus op neer komt ik dat ik geen keus heb en weer (!) wat eerder weg moet. Ik wil namelijk niet ingesneeuwd raken. Ik werp nog een blik op de prachtige wintertaferelen die zich hier afspelen en glibber daarna in gedachten de van der Pekstraat uit.

Leave a Reply