Presentatie NORTH | HTRON

>

March 26, 2011

Gisteren was de presentatie van het werk NORTH|HTRON van Sandra van Egmond. NORTH|HTRON is een serie zelfportretten ‘als de ander’. Hiervoor heeft Sandra mensen op straat in Noord en Noord Manhatten bestudeerd en vervolgens zichzelf verkleed als deze persoon en een pose aangenomen die ze bij die mensen vond passen en vervolgens een foto gemaakt.

Tijdens de opening werd ook de glossy NORTH gepresenteerd. Dit magazine is gemaakt door KijkRuimte op basis van gesprekken met Sandra. Het is een reflectie op haar werk, de buurt en het werken als kunstenaar in buurten in het algemeen. Ook konden buurtbewoners die dat wilden een professionele portretfoto van zichzelf laten maken.

De presentatie was een groot succes! Er kwamen niet alleen veel mensen die met kunst te maken hebben langs, maar ook veel buurtbewoners. En natuurlijk wilde een groot aantal van hen graag een mooi kiekje van zichzelf. De fotograaf heeft eigenlijk geen moment rust gehad. En als kers op de taart was er ook nog eens de door onze stagiaire Jana thuis gebakken taart! Daar hebben we helaas zelf niet een stukje van kunnen proeven.

Sandra tevreden, wij tevreden en hopelijk ook al onze bezoekers tevreden.

Leave a Reply