Om de hoek Overhoeks

>

March 24, 2011

Het is lente. Ook in de van der Pekbuurt. Het is druk op straat. Veel fietsers, wandelaars, groepjes meisjes en brede jongens in strakke mouwloze shirts.  Sommigen werpen een blik naar binnen. Het werk van Sandra is bijna klaar voor de opening en trekt de aandacht van voorbijgangers.

Naast de mooie zelfportretten van Sandra begint mijn muur met de verzamelde citaten steeds voller te raken. De reacties beginnen te komen en wij worden ook steeds beter en nauwkeuriger in het knip en plakwerk.

Kortom het begint ergens op te lijken!

Er zijn ook weer twee nieuwe citaten bijgekomen, deze keer van bewoonster Brigitte Schapendonk uit Overhoeks die ik vorige week heb geïnterviewd. Brigitte komt oorspronkelijk uit Oud Zuid en woont sinds 10 maanden in Noord. Ze is actief in de wijk en op het net. Ze houdt een blog bij waarin ze haar ervaringen als nieuwkomer in Noord beschrijft. Ze heeft zelfs een persoonlijke fotograaf die ze per toeval heeft ontmoet in een eetcafé in Noord. Brigitte is blij in Noord. “Noord is een stadsdeel in ontwikkeling en het is een grote broedplaats met interessante culturele ontwikkelingen.” Brigitte vond wonen in Oud-Zuid leuk, maar ze had het gevoel dat ze niks meer kon bijdragen aan de wijk. In Noord heeft ze dat gevoel wel. “Noord heeft veel onontdekte parels.” Voor meer informatie over Brigitte en haar blog klik hier.

Overhoeks is in mijn ogen nog een grote bouwput. Vanuit de Van der Pekbuurt kijk je uit over een braakliggend terrein met daarachter de grote Overhoeks flats. Al een aantal gezinnen hebben hun intrek genomen in deze flats. Een leuke bijkomstigheid voor de kinderen, want die hebben bij gebrek aan voorzieningen voorlopig nog een grote zandbak voor de deur. Enfin, het was interessant om eens te kijken bij onze buren van Overhoeks.

Van der Pekkers, ik ben benieuwd naar jullie mening over Overhoeks!

Terug naar de opening. Tabitha, Merel en Daniela hebben tot diep in de nacht doorgewerkt om alles af te krijgen voor morgen. De reden hiervoor is dat er naast de expositie ook een magazine wordt uitgebracht met Sandra’s werk. Nieuwsgierig? Lees meer over Sandra’s project hier. Kom dan morgen even langs van 16:00 tot 21:00. Er staan (zelfgemaakte!) hapjes en drankjes klaar!

Tot morgen!

Leave a Reply