Marta Pisco

>

August 20, 2010

PERSBERICHT
Amsterdam 20 augustus 2010
Het Groene Monster in Amsterdam-Noord bij KijkRuimte
Op zaterdag 28 augustus presenteert KijkRuimte de film Het Groene Monster in Amsterdam-Noord, een project van de Portugese kunstenaar Marta Pisco. De vertoning vindt plaats bij KijkRuimte aan de Van der Pekstraat 34 in Amsterdam-Noord en duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.
In mei 2010 heeft Marta verkleed als groen monster door verschillende buurten in Amsterdam-Noord gewandeld. Dit en de interacties met de mensen die zij tegenkwam zijn gefilmd. De eerste versie van de film op basis van dit materiaal is op een aantal verschillende locaties in Noord vertoond. Na deze vertoningen is Marta in gesprek gegaan met buurtbewoners en anderen over de verschillende ervaringen en reacties met en op het monster. Deze gesprekken zijn vervolgens verwerkt in de definitieve versie van de film die zaterdag voor het eerst getoond wordt. Noord staat bekend als een rustige, groene en soms ietwat ruige buurt. Benieuwd hoe de buren reageren op Het Monster?
Marta Pisco is een Portugese performance kunstenaar. Ze studeerde in 1999 af aan de Faculteit Architectuur van de Universiteit van Lissabon. Zij werkt en woont in Nederland sinds 2002. In 2006 heeft ze een postdoc bij DasArts in Amsterdam gedaan. In haar werk probeert ze de grenzen tussen realiteit en fictie op te rekken en speelt het thema ‘je ergens thuis voelen’ als immigrant, en de strijd die daar soms bij komt kijken een belangrijke rol.
Noot voor de redactie: KijkRuimte is een cultureel onderzoeksplatform in Amsterdam-Noord. Het is een huis middenin de wijk waar verschillende kunstenaars en onderzoekers gedurende twee jaar werken en wonen. KijkRuimte is open voor publiek en dient als een ontmoetingsplek voor de verschillende kunst- en culturele gemeenschappen in Amsterdam Noord. KijkRuimte is a Migratory Blue Point project van Daniela Paes Leão i.s.m. Tabitha Kane en Merel Willemsen. Voor meer informatie zie www.kijkruimte.nl of mail kijkruimte@gmail.com.
Het Groene Monster in Amsterdam-Noord is mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Amsterdam-Noord

Het Groene Monster in Amsterdam-Noord. Foto: Nuno Santos

Comments are closed.