KijkRuimte neemt de wijk!

>

February 20, 2013

Na een aanwezigheid van bijna vier jaar in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord, stopt het door de Portugese kunstenares Daniela Paes Leão geïnitieerde project KijkRuimte op zaterdag 2 maart met haar activiteiten. In de afgelopen jaren hebben ruim vijftig nationale en internationale kunstenaars, doeners en denkers steeds in nauwe samenwerking met buurtbewoners meer dan veertig projecten bij KijkRuimte gerealiseerd.

In mei 2009 ging KijkRuimte van start als platform voor alternatief sociaal denken dat door artistiek onderzoek en interventies een bijdrage wilde leveren aan het ontwerp en de ontwikkeling van publieke ruimte. KijkRuimte benaderde gedurende die tijd ruimte an sich steeds als project. Kunst als ruimte; niet als object, concept, product, performance of actie. De projecten die bij KijkRuimte zijn ontwikkeld vormen als geheel een kritische reflectie op het stedelijk vernieuwingsproces waarin Amsterdam-Noord, de Van der Pekbuurt in het bijzonder, zich bevindt. Noties van gemeenschap spelen hierbij een belangrijke rol. De komende maanden gaat KijkRuimte gebruiken om de opgedane kennis en ervaring te verwerken tot een interactieve publicatie die het locale niveau overstijgt.

Op zaterdag 2 maart vindt de afsluiting plaats. Tussen 17.00 en 19.00 uur neemt KijkRuimte afscheid van de buurt en de buurtbewoners met een door kunstenares Meike Ziegler (Creatuals) ontwikkeld ritueel. Na 19.00 uur zijn ook geïnteresseerden van buiten de wijk van harte uitgenodigd om voor de laatste keer bij KijkRuimte langs te komen. Dan zal ook een laatste, afsluitende interventie plaatsvinden.

Comments (2)

 

  1. oswaldo says:

    hoi dank jullie wel voor de inzet,jullie hebben noord weer op de kaart gezet en getoond hoeveel er nog tedoen en tezien is in onze mooie stadsdeel……dank jullie wel…

    oswaldo

Leave a Reply