Johanna Barnbeck

>

December 4, 2009

PERSBERICHT

4 december 2009

WANDER ABOUT NOORD BIJ DE KIJKRUIMTE


Op zaterdag 12 december 14.00 – 17.00 uur presenteert de KijkRuimte in Amsterdam-Noord WANDER ABOUT NOORD, een nieuw werk van onderzoeker en kunstenaar Johanna Barnbeck. Samen met buurtbewoners en anderen heeft zij de afgelopen weken gewerkt aan een emotionele, levende kaart van Amsterdam Noord. Met dit project wil Barnbeck een zelfrepresentatie aan de wijk geven, maar ook een beeld van Amsterdam Noord aan algemeen publiek laten zien dat wellicht tegen bestaande opvattingen ingaat.

U bent van harte welkom op de wandelende presentatie van WANDER ABOUT NOORD bij de KijkRuimte aan de Van de Pekstraat 15 op zaterdag 12 december vanaf 14.00 uur.


Buurtbewoners werden door Barnbeck gevraagd om een wandeling door de wijk te maken aan de hand van een door haar uitgezette route. Op bepaalde plekken werd de deelnemers gevraagd een foto te maken. Bij terugkomst in de KijkRuimte maakten de deelnemers een tekening die een persoonlijke impressie van de wandeling en de buurt gaf. Tijdens de wandelende presentatie op zaterdag 12 december zullen op een aantal punten van diezelfde route de resultaten getoond worden. In de KijkRuimte is de kaart die Barnbeck ontwikkelde waarop theoretische concepten die ten grondslag liggen aan haar project in beeld zijn gebracht te zien.

Johanna Barnbeck voltooid momenteel haar Research Masters Cultural Analysis & Artistic Research aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij de nadruk ligt op concepten van het autobiografisch geheugen en ervaring. Ze heeft gewerkt als vertaler en journalist en haar boek Living Systems wordt begin 2010 uitgebracht. Haar artistieke werk omvat a.o. Sightwalk Inc. uitgevoerd tijdens het ‘Crosschannels-Festival for New Artistic Initiatives’ , en de Instant Exhibition bij ‘Galerie Schijnheilig’ in Amsterdam.

Johanna Barnbeckt - Wander about North

Comments are closed.