Jakkes

>

December 10, 2010

Er is een nieuw fenomeen in de Van der Pekstraat. Of in ieder geval ik had het nog nooit gezien. Maar ik loop weer eens op de zaken vooruit. Ik begin mijn blog met vertellen dat ik vandaag met frisse moed KijkRuimte uitstapte om posters op te hangen in de buurt. Posters van ons nieuwe project wel te verstaan. Als eerst ging ik naar de man van de avondwinkel en vroeg hem of ik mijn A4 poster op mocht hangen bij hem. Toen ik vertelde waar ik van was zei hij dat wij alles bij hem mochten ophangen, omdat we van KijkRuimte zijn. Lieve man.

Daarna ging ik door naar café Noord en het café dat daarnaast zit, ook daar mocht het ook. Gelukkig. Nog even langs Albert Heijn en ik was klaar meet mijn rondje. Het was maar een klein rondje maar het voelde als een grote tour met obstakels en onderweg werd mijn humeur steeds slechter. Nog nooit wat ik het op of rond de van der Pekstraat tegengekomen en nu maakte me het gestoord. Zal ik nu eindelijk vertellen wat er was?

Hondenpoep!

En ook niet een beetje he? Nee, ik moest om de drie stappen zo’n vies ding ontwijken. Nou zie ik echt nooit honden lopen in de straat, of nou, zelden. Hondenpoep kom ik ook bijna niet tegen, tot vandaag dan. Daar wordt ik nou niet bepaald blijer van en de buurt denk ik ook niet. Het kan zijn dat ik het fout heb en er nooit zo op let. Of er liep een hond die last van z’n darmen had, dat kan natuurlijk ook. In ieder geval vind ik dat hier wat aan gedaan moet worden. Mensen met een hond, doe er wat aan en raap het op met een zakje. Kleine moeite. Ik vind Amsterdam-Noord een heel leuk deel van Amsterdam en dat wil ik, en anderen vast ook, graag zo houden.

Dus lieve hondeneigenaren: ruim op, achter de kont van je hond!

Om nog even een duidelijk vies statement te maken:

Jakkes!

Leave a Reply