I love Noord!

>

January 7, 2011

Vandaag een tip voor alle bewoners en alle mensen die geïnteresseerd zijn in Amsterdam-Noord. Namelijk de website ilovenoord.nl. Ilovenoord is een overzichtelijke website waar zoals ze het zelf beschrijven “alle plekken waar we van houden in Amsterdam-Noord” op zetten. Denk aan evenementen, cafe’s en veel kunst en cultuur. Ik vind deze website ontzettend handig. Als ik een buurtblog ga schrijven check ik op deze website of er dingen zijn waar ik heen kan om over te schrijven. Op de website staan foto’s met daarbij het evenement en de datum. Het is gecategoriseerd, dus je kan makkelijk kijken naar de posts waar jij benieuwd naar bent of waar je meer over wilt weten.

Wat ik daarnaast ontzettend handig en slim vind is dat de tijden wanneer de pont vaart op de website staan. Toen ik mijn stage bij KijkRuimte begon heb ik daar namelijk naar gezocht. Ik kon toen nergens vinden wanneer de pont vaart. Dus voor iedereen die dat wil weten: Check ilovenoord! Voor echte Noord fanatiekelingen is er ook een webshop, daar kan je voor een redelijk prijsje een leuke t-shirt, buttons en zelfs rompertjes kopen. Op die spullen staat het logo van ilovenoord, je kunt daar wel aan zien dat de oprichter een ontwerpstudio heeft. Over de oprichter gesproken, daar heb ik vanmiddag even mee gebeld om hem een paar vragen te stellen over ilovenoord. Ik was namelijk erg benieuwd.

Na een paar keer overgaan nam oprichter van ilovenoord, Luc Harings, zijn telefoon op. Natuurlijk mocht ik hem wat vragen stellen en ik moest gewoon je zeggen. Dat deed ik dan ook maar braaf. Mijn eerste vraag was hoe ilovenoord ontstaan is. Luc vertelde me dat hij al 11 jaar in Amsterdam-Noord woont en dat hij hier altijd een favoriete bakker had waar je drie broden voor een lage prijs kon kopen. Die bakker heeft problemen met een energiebedrijf gehad en is uiteindelijk opgeheven. Brood is een noodzaak en een verdwijnende bakker is natuurlijk niet leuk. Zelf ken ik dat, ik ben er nog steeds niet overheen dat mijn Favoriete bakker in Leiden weg is. Maar goed, terug naar het verhaal. Iemand attendeerde Luc erop dat er nog een bakker in de buurt was, die ook drie broden voor een lage prijs verkocht. Zo is hij op het idee gekomen. Nou vraag je je misschien af: Hoe??? Maar het gaat over de kern van het verhaal, namelijk dingen met mensen delen. Dat wilde hij doen over noord en voordat hij het wist had hij een logo ontworpen en is de website ontstaan. Ik vroeg hem ook waarom hij zo van Amsterdam-Noord houd. Net zoals ik kwam hij hier voor de eerste keer met veel vraagtekens. Er stond hier een huis te koop en zijn vriendin vertelde hem dat. Eerste reactie: “Ik ga daar echt niet wonen”. Maar na een tijdje veranderden die gedachten. Nu vind hij het de allerfijnste plek om te wonen, het heeft een soort dorpsgevoel. Hij heeft hier een groot huis en zelfs een volkstuin. Over die volkstuin gesproken, dat vind hij de mooiste plek in de buurt. Maar voor wie is ilovenoord nou eigenlijk? Dat is simpel! Namelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in Amsterdam-Noord. Ilovenoord heeft 8 redacteuren dus er is voor elk wat wils. De meeste bezoekers zijn trouwens mensen die voornamelijk in kunst en cultuur geïnteresseerd zijn. Dat snap ik zelf wel, want de website staat er vol van!

Naast de website is ilovenoord ook actief op sociale netwerken zoals Twitter en Facebook.

Voor de eigen website klik je HIER

Een aanrader vind ik (hoe kan het ook anders) de blogs onder het kopje mijn ilovenoord.

Leave a Reply