Home sweet Home_premiere!

>

November 7, 2012

Uitnodiging

Op zaterdag 17 november tussen 17.00 en 19.00 uur presenteert KijkRuimte in Amsterdam Noord de nieuwe film Home sweet Home_under construction van de Britse kunstenares Joyce Treasure.

Joyce Treasure is een multimedia kunstenaar die woont en werkt in Londen. Treasure is geïnteresseerd in sociale kwesties, de manier waarop wij communiceren en in onze verhouding tot het begrip identiteit. Treasure ontwikkelt projecten die nieuwe relaties en verbindingen mogelijk maken tussen participanten, publiek en kunstenaars. Menselijk gedrag, dialoog en participatie spelen dan ook een belangrijke rol in haar werk.

De film Home sweet Home_under construction gaat over het thuisgevoel en plekken in stadsvernieuwingsgebied Amsterdam Noord die gaan verdwijnen, dreigen te verdwijnen of al zijn verdwenen. Tijdens een serie workshops hebben deelnemers, allen immigranten, met elkaar gesproken over deze onderwerpen, posters gemaakt en voorwerpen die voor hen het thuisgevoel symboliseren versierd. Deze voorwerpen zijn vervolgens in de wijk verspreid. Dit hele proces is gefilmd.

Na 17 november is het werk van Treasure nog twee weken te zien bij KijkRuimte.

Voor meer info over Joyce klik hier of hier, voor meer info over haar project bij ons klik je hier.

Leave a Reply