Het Groene Monster op Buurtleven.nl

>

March 6, 2010

Buurtleven.nl besteedt ook aandacht aan Het Groene Monster project. Hieronder hun website met een klein interview met Marta Pisco over haar ervaringen tijdens de performance.

Het Groene Monster was in Noord! Theatermaakster Marta Pisco ging verkleed als een zacht groen monster de wijken in. Ze verwachtte een warm welkom. En dat kreeg ze ook.

“Het was ècht heel warm en gezellig” vertelt Marta over de ontmoeting met Noord, “Vooral het Mosveld was een feestje.” Kinderen reageren bijna hysterisch op het Groene Monster. Volwassenen zijn vooral nieuwsgierig wie er onder het pak zit.

Gekidnapt in de Vogelbuurt
Als het Groene Monster in de Vogelbuurt loopt wordt ze ontvoerd door tientallen kinderen. Ze willen allemaal met haar knuffelen. “Groene knuffel, groene knuffel gilden ze en hielden me vast. Een jongetje heeft zelf een liedje voor me gemaakt: Kinderen, kinderen kom naar buiten! Groene Bobby is hier!”

Wat een mooi monster
Op het Mosveld wordt het monster met open armen ontvangen.” Oh, wat ben je mooi” vindt een vrouw. Ze begint het monster te onderzoeken: “Wat ben je nou? Man? Vrouw? Waarom zeg je nou niks?”

Genegeerd in de Molenwijk
In de Molenwijk wordt ze genegeerd door een groepje buurtbewoners dat in een kringetje staat. Het Groene Monster mag er niet bij. Anders is dat in Tuindorp Oostzaan. Als het Groene Monster daar aankomt, wordt ze geadopteerd door 2 meisjes. Ze bedenken een verhaal en sleuren het monster overal mee naar toe.

Pubers slaan het monster
De ontmoeting in Floradorp loopt minder soepel. Het Groene Monster krijgt een klap op haar hoofd van een jongen. De meisjes worden daar boos over. Marta herkent dit gedrag: “Jongens hebben wat te bewijzen. Ze willen stoer doen. Meisje zijn gewend om lief te zijn.”

Versierd in het Vogeldorp
In het Vogeldorp duurt het even voor het monster wordt opgemerkt. Er is niemand op straat. Als een buurtbewoner haar in de gaten krijgt, wordt ze warm onthaald en versierd met oranje slingers.

Over de avonturen van het Groene Monster in Noord gaat Marta nu een documentaire maken.

Bron: http://www.buurtleven.nl/nieuws/bericht/37938/Door-Noord-zwerft-een-groen-monster

Comments are closed.