Eet smakelijk!

>

January 24, 2012

We hebben er lang naar uitgekeken en zaterdag 21 januari was het dan eindelijk zover: het openlucht etentje voor de buurt dat Teresa op de stoep voor KijkRuimte organiseerde. Het was verschrikkelijk koud, waaide enorm en ook een enkele flinke regenbui is ons niet bespaard gebleven, gekkenwerk eigenlijk, maar toch: volle bak! Of beter gezegd: volle tent. Ruim zestig mensen uit de Van der Pekbuurt en Overhoeks hebben het barre weer getrotseerd om met elkaar van een goede maaltijd en nieuwe kennismaking te genieten.

Nadat we al de hele dag in de weer waren met een aantal buurtbewoners om de gerechten voor de avond voor te bereiden, kwamen rond half vijf de eerste gasten aanzetten. Ze hadden op verzoek van Teresa een voorwerp (een stoel, fotolijstje, een bloemetje o.i.d.) uit hun eigen huis meegenomen om zo samen de straat in te richten. Hiermee wilde Teresa laten zien dat de straat van iedereen is en dat de publieke ruimte, ook al lijkt het soms misschien niet zo, door iedereen die er gebruik van maakt vormgegeven kan worden.

    

Als voorgerecht konden de gasten kiezen tussen een minestronesoep gemaakt door Teresa zelf en een Surinaamse kippensoep, gemaakt door Lilith van de speeltuin. Het hoofdgerecht was een door Houria van het moedercentrum bereidde tahini met een gepofte aardappel van BBQ-man Marcel. Tussen de gangen door speelde buurtbewoonster Barbara wat liedjes voor de gasten op haar keyboard. Daarna was het aan buurman Mik van Il Pecorino om iedereen van een lekkere koffie te voorzien met als extraatje een stuk cake gemaakt door Jana of een door Marcel op de barbecue gebakken ananas.

Wij vinden het een heel geslaagd project en we hebben ook veel goede reacties van onze gasten gehad. Bij het afscheid lieten enkelen ons zelfs weten volgend jaar in de winter ook een etentje op straat te zullen organiseren, want dat is toch ‘veel leuker dan in de zomer!’

Een speciaal dankwoord nog tot slot voor de mensen van kringloopwinkel De Lokatie die ons geheel kosteloos al het servies, de glazen en bestek hebben geleend! En dank aan alle winkels waar we een mooie korting op de boodschappen hebben gekregen ;)

 

De foto’s zijn gemaakt door Sarah Levitt en onze eigen Willem Vermaning! Bedankt jongens :-)

Leave a Reply