Blog Studio

>

November 27, 2012

In alle rust hebben we stiekem de afgelopen weken ook aan een heel ander project gewerkt: Blog Studio! Bij de Vrouwenbazaar aan de Heimansweg 33 in Noord hebben we een groepje multiculturele vrouwelijke ondernemers een workshop WordPress gegeven volgens het ‘train de trainer’ principe. De Vrouwenbazaar faciliteert, ondersteunt en begeleidt vrouwen die zelfstandig ondernemer willen worden.

Wanneer je online zoekt naar dingen in Noord stuit je vooral op de nieuwe creatieve bedrijfjes en gezellige koffieplekjes. De meest ‘oude’ ondernemers in de wijk hebben geen website, meestal omdat er wordt gedacht dat dit heel ingewikkeld en duur moet zijn.

In een paar weken hebben tijd we daarom een aantal vrouwen de basisbeginselen van websites in het algemeen en WordPress in het bijzonder bijgebracht zodat zij zelf hun eigen websites kunnen maken. Hoe kom je aan een domeinnaam? HTML? Wat is een thema? Hoe maak je een menu? De afspraak is dat elke vrouw die de cursus heeft gevolgd, zelf ook anderen gaat helpen met het opzetten van een site.

Mocht je in de buurt zijn, aanstaande donderdag om 17.00 uur wordt de Vrouwenbazaar officieel geopend door Jesse Bos en Kees Diepeveen en zullen de dames hun websites aan het publiek presenteren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply