Betere Buurt?

>

January 14, 2011

Daar lag hij vanochtend op de mat, een grote envelop van Ymere. Zo’n envelop kan meerdere dingen te betekenen hebben. Bijvoorbeeld dat je de huurachterstand moet betalen of dat je je huis binnen een bepaalde tijd moet verlaten. Gelukkig was dit een iets positievere inhoud. Je kunt namelijk meedoen met de Betere Buurtprijs. Dat betekent dat je een idee naar Ymere kunt opsturen, als het leuk genoeg is win je en mag je het idee uitvoeren. Zo hebben ze onder andere een keer een jeu de boulebaan en een zondagsmarkt gehad. Nu zal ik je vertellen, dit soort acties roepen bij mij gelijk vragen op. Zoals: is dit wel nodig? Zijn er niet al genoeg buurtinitiatieven?

Omdat dit een buurt is die ze willen verbeteren, zijn er al heel veel initiatieven. Er is voor elk wat wils. KijkRuimte, Noordjes Kinderkunst, verscheidene projecten van BSN-werkervaringsbedrijf. Allemaal met steun of in opdracht van Ymere. Ik weet dat een buurt verbeteren bepaalde dingen nodig heeft, maar zal 1 dag in een heel jaar nou echt de mensen blijer maken? Zullen ze zich er minder rot om voelen dat ze hun huis uit moeten? Ik vraag het me af.

Buiten die vragen om doe ik natuurlijk wel mee. Ik wil ook wel wat veranderen, maar het moet wel blijvend resultaat hebben. Naar aanleiding van de reacties op de blog die ik gister geschreven heb, ben ik met mijn plan gekomen. Er zijn heel veel dingen die mij opvallen in deze buurt. Twee daarvan zijn niet netjes onderhouden tuinen en dat er veel kinderen op straat zijn die niks te doen hebben. Met wat hulp uit de reacties ben ik dus op het plan gekomen om met verschillende kinderen de tuinen in Noord op te knappen. Nadat er een aantal tuinen zijn opgeknapt wil ik als laatste de tuin van meneer Dobbelaar opknappen, dat is de tuin waar ik gister over schreef. Als laatste eer voor deze man. Ook al heb ik bedenkingen, ik wil wél de mensen in de buurt blij maken. Daar doe ik het voor. Iedereen die dat ook wil doen in Amsterdam-Noord: vul die antwoordkaart die je op de mat gehad hebt met je beste idee voor buurtverbetering!

Het bewijs!

Comments (1)

 

  1. Pink Meltzer says:

    Strak plan, Lies. Go girlie Go…!!!

Leave a Reply