Aan het werk

>

February 17, 2011

De Macedonische kunstenaar Yane Calovski is weer een paar dagen te gast in Amsterdam-Noord om te werken aan zijn project More Than This.

Na vannacht op pad te zijn geweest met Daniela (kunstenares, filmmaker en initiatiefneemster van KijkRuimte) om filmopnames te maken van een leeg en verlaten Amsterdam-Noord – trouwens, goed nieuws voor de noorderlingen onder ons: ook aan deze kant van het IJ ging de zon vanochtend rond 10 voor 8 en helemaal voor niks op – worden op dit moment in de achterkamer van KijkRuimte opnames gemaakt van een live optreden van buurtbewoonster Anna. Ze improviseert met gitaar en tekst en vertelt ondertussen allemaal hak-op-de-tak verhaaltjes over de muziek, zichzelf en gewoon de dingen.

We weten nog niet waar het project van Yane precies heengaat. Anna improviseert, vertelt en komt tot nieuwe ontdekkingen, legt nieuwe verbanden. De zonsopgang geeft langzaam de contouren van het veranderende Noord prijs, maar vertekent en verkleurt ze ook. Yane volgt zijn intuïtie en legt processen van transformatie vast. Morgen komt Anna terug als een nieuw personage…

More Than This is een samenwerking met de Tolhuistuin

Leave a Reply