Van Noord naar…

>

February 9, 2011

Toen ik werd gevraagd om een plan te maken voor de Kijkruimte, waren er drie voorwaarden: vakantiefoto’s, buurtbewoners en vier avonden. Ik moet eerlijk bekennen…ik weet niks van Noord. Heel soms neem ik het pondje omdat je aan de overkant zo mooi met de hond kan wandelen. Van ‘vakantiefoto’s’ weet ik een beetje, voorzover je van ‘kennen’ kan spreken. In ieder geval ging mijn vorige project over vakantie. Maar wat zou ik willen weten van ‘Noord en vakantie foto’s’?

In de eerste plaats ben ik nieuwsgierig hoe de Amsterdammers uit Noord de afgelopen vijftig jaar op vakantie zijn geweest. Gingen zij met vakantie in eigen stad? Maakte ze gebruik van de recreatiehuisjes in Noord? Een thema wat me ook interesseert is de waarde van vakantiefoto’s, of foto’s in het algemeen. Wat betekent een foto of dia, geprint of digitaal? Wat zou je willen ruilen of hoe makkelijk geef je een herinnering weg?

 

Save the Date

Vier avonden dus, waarvan de eerste twee (op 19 december en 16 januari) gaan over ruilen. Een object voor een vakantiefoto. Iedereen mag komen naar de van der Pekstraat om daar iets uit te zoeken uit een speciaal ingerichte kamer in ruil voor een vakantie foto. In de kamer staat van alles, een kast, kleren, een stofzuiger, alles mag je meenemen, maar er zijn een aantal regels:

De regels

  1. Voor een gewone geprinte foto mag je 1 object meenemen, maar het mag geen foto uit een tijdschrift zijn.
  2. Voor een dia, of negatief mag je twee objecten meenemen
  3. Graag zouden we een portret maken van jou met het object dat je hebt gekozen. (alleen het object mag ook)
Klik hier voor de uitnodiging voor de presentatie van het werk van Wendela op zaterdag 10 maart en hier voor meer info over Wendela zelf.

1026 Durgerdam – familie Wolff camping eigenaar Kinselmeer Camping Het Boschje Natuurbad anno 1968

Historisch Centrum A’dam-Noord

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply