Snel

>

December 16, 2010

Vandaag heb ik een race tegen de klok, of beter gezegd, de batterij van mijn computer. Ik ben namelijk zo slim geweest om de adapter van mijn computer in Leiden te laten liggen. Om nou helemaal terug te treinen vind ik iets teveel van het goede. Blijkbaar ben ik dus niet zo bij de pinken als de Leienaar die gister het dictee won! Maar goed.Gelukkig kan ik vandaag veel meer doen dan alleen maar achter de laptop zitten schrijven. Ik ga namelijk de voorkamer opruimen en plaats maken voor het nieuwe project! Het is wel goed om wat beweging te pakken want het is hier in KijkRuimte nogal koud. Maar daar ga ik het niet over hebben..

Waar ik vandaag over ga bloggen is kerst. Eigenlijk vind ik kerst altijd maar een beetje saai, maar er zijn genoeg mensen die het de leukste tijd van het jaar vinden. Cadeautjes kopen en geven, je helemaal vol vreten, familie. Het hoort er allemaal bij. Ik ben ontzettend traditie getrouw en bij het optuigen van de kerstboom kreeg ik al mot. De piek moet namelijk altijd als laatste op de boom, als kers op de taart. Mijn moeder vond daarentegen dat hij als eerste moest, omdat je er anders niet meer bij kon. Uiteindelijk is het wel een mooie boom geworden en ben ik op een stoel gaan staan om de piek er in te zetten.

Zo gaat het elk jaar. Mot om de boom en kerst is niet eens begonnen. Verder prop ik me altijd helemaal vol met het kerst ontbijt om vervolgens me drie uur te vervelen voor de buis omdat er niks op is, me dan mooi aan te kleden terwijl ik me te dik voel om weer te eten.Dat doe ik dan twee dagen en dan is het weer over. Stiekem vind ik die saaiheid toch wel gezellig. Het hoort er bij en of ik nou wil of niet, kerst vieren doe ik toch wel.Ik wil niet alleen zijn, dan maar met familie.

Nou vroeg ik me af.. Wat doen jullie altijd met kerst? Wat vinden jullie van kerst? En.. Heb ik gelijk over de piek?

Dat vind ik namelijk niet saai, andermans verhalen lezen. Anders vind ik het ook zo alleen, als ik altijd maar in mijn eentje zit te vertellen. Dus kom maar op! Terwijl ik dit schrijf is het icoontje van mijn batterij ernstig aan het aandacht trekken dat ik nog maar een paar minuten heb. Morgen zal ik weer back and booming zijn, maar voor nu: Tabee.

Leave a Reply