PictoPlakken

>

May 12, 2011

Op zaterdag 7 mei zijn we met acht jongeren uit de buurt een uurtje wezen PictoPlakken. De zon scheen lekker, er was gelukkig geen wind: prima omstandigheden en super leuk! Maar… wat is PictoPlakken nou eigenlijk?

PictoPlakken: wat is het en hoe doe je dat?


We hebben gezocht naar acht deelnemers die in de Van der Pekbuurt wonen of de wijk goed kennen. Die hebben we allemaal een stapel post-its gegeven met daarop pictogrammen die voor ons elk op een bepaalde manier symbool staan voor de ontwikkelingen hier in Noord. De betekenis van de pictogrammen hebben we verder niet uitgelegd, en iedere betekenis die de deelnemers eraan gaven, was in principe goed. Maar het was leuk om te merken dat de interpretaties van de deelnemers zeer dicht bij de onze lag!

Vervolgens hebben we een wandeling met ze  gemaakt door de buurt, waarbij we hebben geprobeerd de diversiteit zoveel mogelijk mee te pakken: een beetje groen, uitzicht op Overhoeks, de straatjes en speeltuintjes. De deelnemers hebben we gevraagd de post-its te plakken op de plekken waar zij ze van toepassing vonden. We vroegen ze soms waarom ze op bepaalde plekken voor bepaalde symbolen kozen. Hiervan hebben we foto’s, geluidsopnames en filmpjes gemaakt. De komende tijd kan je een selectie daarvan bij KijkRuimte bekijken. Klik hier voor meer PictoPlakken.

Voor ons was het een hele goede middag. De reacties waar de deelnemers mee kwamen hebben ons een hoop geleerd over hoe de wijk wordt ervaren en hoe er, van binnen uit, naar gekeken wordt. We waren erg onder de indruk van de meningen van de deelnemers! En voor de goede orde: de post-its hebben we na afloop meteen verwijderd. Op die ene post-it na dan die op de marktkoopman was geplakt…

Alle foto’s zijn gemaakt door Jos Kraaijeveld. Klik hier voor zijn website.

Leave a Reply